fbpx

Servicii Tuns Pisici Timisoara de la 100 RON

Cum se tunde o pisica?

Ca și în cazul câinilor, și la pisici este nevoie de grijă și răbdare, chiar dacă acest subiect este unul extrem de controversat.

Fă-ți o programareDa-ne un telefon

Sunt voci care sunt de acord cu tunderea pisicilor, pentru că, în perioada de năpârlire lasă mult păr în casă, iar vara le este foarte cald.

Pe de altă parte, sunt persoane care condamnă această procedură și susțin că blana le protejează și le reglează temperatura corpului. Adevărul este undeva la mijloc.

Blana are și un rol senzorial, pentru că ajută pisica să se orienteze în spațiu și nu oferă doar protecție.

Dacă aveți o pisică ce are blană lungă, mai mereu încâlcită, vina e a proprietarului în totalitate. Pisicile, spun specialiștii, trebuie periate zilnic, indiferent de tipul de blană pe care îl au.

Însă, uneori, oricât de mult am peria blana pisicii, smocurile de păr încâlcit tot apar, mai ales în regiunea subsuorilor, unde frecarea este mai accentuată.

Tunsul previne chiar și această problemă nedorită.  

De la ce varsta poti tunde pisica?

Medicul veterinar este cel care îți va spune de la ce vârstă poți tunde pisica. De regulă, pisicile se pot tunde încă din primul an de viață.

Chiar este recomandat să faceți acest lucru, pentru că animalul se va obișnui mai ușor cu ”gălăgia” dintr-un salon de cosmetică felină, iar în viitor, aceste vizite nu vor fi atât de stresante. 

Indiferent de rasă, vă recomandăm să stabiliți o rutină de îngrijire a pisicii, chiar dacă o efectuați acasă sau vă lăsați animalul în grija specialiștilor. 

Cei mai mulți proprietari de pisici, aleg să își tundă animalul de companie în sezonul cald, pentru că felinele cu părul lung tolerează destul de greu temperaturile ridicate. 

Există și anumite condiții medicale dermatologice care impun scurtarea blănii, pentru a permite acces facil la nivelul pielii, unde se aplică tratamentul.

Iar, acest lucru nu se face decât pe o blană foarte scurtă. Uneori, chiar și pentru a lupta eficient cu paraziții externi numeroși poate fi nevoie de o tunsoare.

Specialiștii de la saloanele de grooming recomandă ca pentru ușurarea procesului de tundere a pisicii, gheruțele acesteia să fie tăiate.

Tunsoarea se alege în funcție de tipul de blană și de rasă. De exemplu, pentru pisicile cu blana lungă, cea mai căutată și apreciată tunsore este cea de tip ”Lion Cut”. La final, animalul trebuie să facă o baie.

Chiar dacă nu ii place, îmbăierea ajută la eliminarea părului mort de pe suprafața pielii și îi oferă un aspect curat. Nu faceți economii atunci când alegeți un șampon.

Optați mereu pentru produse premium adaptate animalului dumneavoastră.

Cât de des se tunde pisica?

Pisicile se tund, de regulă, în sezonul cald, însă se poate interveni și mai des, în funcție de tipul de blană pe care îl deține felina ta.

De exemplu, o pisică Persană sau Himalayană trebuie periată în fiecare zi. Puteți scăpa de această rutină dacă vă tundeți animalul.

În acest fel, blana nu se va mai încurca, iar dumneavoastră nu veți mai aduna smocuri de păr de pe covor și canapea.


Respectând programul de igienă, stabilit împreună cu groomerul dumneavoastră, veți avea surpriza să nu mai găsiți prin casă atât de mult păr, iar pisică dumneavoastră va fi mult mai fericită.