fbpx

Servicii Spalat Pisici in Timisoara

Să speli o pisică poate fi o adevărată filozofie.

Se știe foarte bine că felinele nu agreează apa și că preferă să se curețe singure.

Fă-ți o programareDa-ne un telefon

 Cum se spala o pisica ?

 

Iar dacă ești iubitor de feline, probabil ai observat că acestea se spală indiferent de loc sau moment.

Interesant este că petrec aproape un sfert din timpul lor asigurându-se că au blana curată. Secretul eficienței lor e textura deosebită a limbii.

Tocmai de aceea, dacă e să vorbim… tehnic, baia la pisici este foarte rar necesară.

Și totuși, există și exceptii. Apar situații când animalul se murdărește și atunci e bine să cunoști cum se spală o pisică, ca să nu transformi această operațiune într-una stresantă.  

Cat de des se spala o pisica ? 

În cazul unei feline, care stă mai mult indoor și care iese la plimbare foarte rar, două băi pe an sunt suficiente, spun veterinarii, dacă îi întrebați cât de des se spală o pisică.

Dar, în cazul animalelor care se aventurează pe afară, lucrurile se schimbă, și trebuie ”acționat” când vezi că aduc înapoi praf, noroi sau încep să miroasă.

Dacă animalul doarme în pat cu stăpânul, pe aceleași așternuturi, igiena trebuie să fie mult mai strictă.

Pisicile cu blană lungă au nevoie de mai multă atenție și îngrijire din partea stăpânilor sau a groomerilor. Iar în acest caz, nu baia este soluția cea mai eficiantă pentru a menține sănătoasă blana animalului, ci o perie, care trebuie folosită cât mai des.

Chiar zilnic, susțin specialiștii din domeniu. Blana încâlcită trebuie rezolvată prin periere înainte ca pisica să ajungă la spălat.

La polul opus sunt pisicile fără blană, asemeni celor din rasa Sphynx, care au nevoie de băi mai dese, pentru că sunt mai predispuse la acumularea de ulei și praf pe piele.

Pisicile fără păr trebuie spălate chiar și o dată pe săptămână. În acest caz, este recomandat un șampon delicat, ca să nu irite și să curețe în profunzime pielea.

Pisicile trebuie șterse apoi cu un prosop, până când pielea este uscată complet.

De la ce varstă poți spala pisica?

Obișnuirea pisicii cu apa de la o vârstă fragedă poate ajuta în momentele în care baia este inevitabilă. 

Specialiștii din domeniu recomandă ca, înainte de orice, să tăiați unghiile felinei.

Urmează curățarea urechilor pisicii, cu vată sau produse profesionale. Evitați bețele de urechi, care pot răni animalul. 

De asemenea, este de preferat să folosiți doar șampon special destinat pisicilor.

Rămâneți fidel unei îmbăieri cu un șampon premium, pentru că veți vedea diferențele. În caz contrar riști să iriți pielea sau ochii animalului.

Medicul veterinar vă va putea recomanda cele mai bune produse pentru curățarea blănii, dar și diferite proceduri benefice pentru piele.

Specialiștii în grooming au mereu un sfat pentru proprietarii de pisici și știu că cele mai bune rezultate se obțin după un tratament cu balsam premium.

Apoi, la fel ca la câini, se pot aplica tratamentele antinăpârlire, iar operațiunea se încheie cu vidatul glandelor perianale. 

Dacă este să analizăm toate avantajele spălării pisicii, putem spune că este destul de ușor și la îndemână să menținem nivelul de igienă și sănătate, atât pentru pisică, dar și pentru noi, ca stăpâni.

Facem o programare vrem sa fim Chic