fbpx

Servicii Spalat Caini Timisoara

Niciun stâpân nu știe de la început cum se spală un câine.

Este necesară rabdare și dragoste.

Fă-ți o programareDa-ne un telefon

Cum se spala un caine ? 

Ideea e că, până la urmă, îmbăierea câinilor e ”floare la ureche”, dacă sunt atent respectate câteva noțiuni de bază. E ca și atunci când ne spălăm noi. Nimic complicat. Poate doar puțin mai multă atenție.

La fel ca la copii, felul în care este făcută prima baie din viața unui cățelus este foarte importantă, pentru că altfel se poate transforma într-un coșmar pentru animal.

O apă prea rece sau, din contră, prea fierbinte îl sperie pe blănos și va deveni total necooperant de fiecare dată. Tocmai de aceea, temperatura apei, la fel ca la noi, trebuie să fie potrivită – nici prea rece, nici prea caldă. 

Este bine cunoscut faptul că pielea animalelor secretă un sebum, care ajută la menținerea sănătății epidermei, dar și a blănii. Spălat prea des, acest sebum este îndepărtat, iar pielea, expusă infecțiilor.

La cat timp se spala un caine ?

Acest lucru variază de la o rasă la alta.

Pentru cățeii cu o blană scurtă, o baie la șase luni este mai mult decât suficientă.

În cazul patrupedelor cu păr lung și semi-lung, dar și în cazul celor care au o blană dublu-stratificată se recomandă o spălare la fiecare trei luni.

Sunt căței cărora li se recomandă o baie în fiecare lună și, în plus, folosirea balsamurilor de tip premium și a altor produse cosmetice special create pentru aceste rase. Motivul? Blana lor are o textura asemănătare cu cea a părului uman. 

Desigur, aceste perioade sunt estimative și se referă la câinii care nu se murdăresc atât de tare. Dar, dacă apar ”situații de urgență” se poate interveni cu succes oricând.

De la ce varsta poti spala un caine ? 

Veterinarul îți poate spune cel mai bine de la ce vârstă poți spăla un câine.

Ideea este că nu este recomandată spălarea puilor mai mici de 8 săptămâni.

Până la această vârstă se pot folosi servețele umede speciale sau un prosop umezit sub robinet.  Abia după această varstă se poate apela la șampoanele specifice.

Vă recomandăm îmbăiere cu șampoane premium, adecvate rasei și tipului de blană.

Dacă animalul are probleme cu pielea, lucrurile se schimbă radical. Sfatul unui veterinar este mai mult decât obligatoriu.

O atenție sporită trebuie acordată și curățării urechilor și a ochilor. Apa îi crează blănosului disconfort. Ba mai mult, pot apărea și infecții. Tocmai de aceea, cel mai indicat este să ii cureți, atât ochii, cât și urechile, cu un prosop umed. 

La final, se aplică un tratament cu balsam premium și, dacă este cazul, un tratament antinăpârlire. La final, se taie unghiile animalului, se curăță urechile și se videază glandele perianale.    

Și mai este o etapă de trecut: uscarea blănii, pas important mai ales în sezonul rece.

Pentru a usca blana câinelui se poate folosi uscătorul de păr. Atenție însă, să nu cumva să îl rănim. Ia în calcul și zgomotul, care îl poate stresa și agita. 

În cazul animalelor cu blana foarte scurtă, stergerea cu un prosop uscat este o operațiune simplă și eficientă.

Acum, cățelul dumneavoastră e pregătit să fie… chic. Încercați variantele de îmbrăcăminte canină și accesoriile pe care vi le punem la dispoziție. 

Facem o programare vrem sa fim Chic