fbpx

Frizerie Canina Timisoara Preturi de la 80 RON

Cum se tunde un caine ?

 

Cu grijă, pricepere, răbdare și, cel mai important, cu respect pentru animal.

Fă-ți o programareDa-ne un telefon

Salon Tuns Caini Timisoara

La Chic Dog, oferim servicii profesionale și garanția că patrupedul dumneavoastră nu ne va percepe ca un factor… stresant. 

Tunsul este o procedură igienică indispensabilă, pentru un animal sănătos.

Dacă ignorați acest aspect, câinele dumneavoastră are toate șansele să se aleagă cu o blană încâlcită, care, la rândul său, îi provoacă o grămadă de probleme: de la disconfort, la dermatite serioase.  

De la ce varsta poti tunde un caine ?

O discuție cu veteriarul și cu groomer-ul te lămurește rapid de la ce vârstă poți tunde un câine.

Micii blănoși se pot familiariza cu zgomotele de cosmetică (mașină de tuns, foarfece, agitație) încă de la două luni, însă procedurile efective pot începe după 4 luni.

Vorbim mereu cu stăpânul, ca să alegem lungimea blănii și stilul în care vom cosmetiza animalul. Bineînțeles, respectăm regulile impuse de vreme, astfel că niciodată nu vom tunde un animal foarte scurt vara, pentru că apare ușor dermatita solară.

Iarna, o blana prea scurtă determina hipotermia, deci o altă suferință a câinelui. Cea mai bună ”strategie”, este să ai grijă mereu de animalul tău, astfel încât intervențiile să nu fie prea dramatice pentru animal. 

O tunsoare se alege ținând cont de standardul rasei, mai ales dacă se pregătește animalul pentru o competiție. Trebuie luate în calcul estetica, dar și cât de ușor poate fi întreținută, pe viitor, blana câinelui.

De asemenea, și tipul de blană are o influență majoră asupra tunsorii. Rasele cu păr mic nu au nevoie de atât de multă atenție, ca rasele cu păr lung sau cârlionțat. 

În general, vorbim despre două tipuri de blană: simplă și dublă. În primul caz, se observă existența unui singur fie de păr ce iese din piele și se vede pe toată lungimea lui. Acest tip este întâlnit la rasele Shih Tzu, Pudel sau Bichon.

Recomandarea specialiștilor Chic Dog, dar și a veterinarilor este ca aceste animale să fie tunse cu regularitate la 2- 3 luni, astfel încât blănița să rămână la o lungime potrivită, și să îl protejeze de razele soarelui.

Blana dublă are două straturi, după cum îi spune și numele. Un strat intern, mai scurt, foarte des și moale și un strat extern, mai aspru și mai lung.

Rasele precum Pomeranian, Ciobănești de Shetland, Husky, Samoyezi sau Golden Retriever au un astfel de păr. Blana dublă necesită o atenție mai mare la îngrijire.

Motivul e simplu: pentru că este foarte deasă, părul mort și murdăria rămân prinse în stratul interior, iar mirosul de câine este mult mai pregnant.

Dacă animalul nu este toaletat cu regularitate, apar ușor iritații, dermatite și eczeme.

Rasele cu blană dubla trebuie periate cu regularitate, iar primavara, în special, când ele năpârlesc, perierea trebuie făcută riguros.

Când vremea de afară începe să se încălzească, stratul de subpăr începe să se detașeze, ducând la o năpârlire evidentă, pe zone extinse. Se pot observa smocuri mari, ce stau agățate de părul animalelor.

De cate ori se tunde un caine pe an ? 

Este greu de spus de cate ori se tunde un câine pe an. Pot apărea situații ”excepționale”.

De regulă, un câine se tunde de la două, până la șase ori pe an.

Acest lucru variază în funcție de nevoile fiecărei rase și, de multe ori, de conștiinciozitatea proprietarului.

Luăm mereu în calcul și anotimpul în care se efectuează cosmetizarea animalului.

Vara astfel de proceduri trebuie făcute mai des, iar în sezonul rece, mai rar.