fbpx

Atunci cand iti iubesti cainele, il iubesti asa cum este, ca si pe partenerul tau de viata. Asta inseamna ca il iubesti cu tot cu bune si cu rele, iar asa cum stiu toti proprietarii de caini, “rele” se refera la mirosuri neplacute. Si obiceiurile proaste sunt in aceasta categorie, dar acestea tin mai mult de educatia cainelui.

Revenind la mirosuri, orice stilist de la salonul de infrumusetare canina si felina iti va spune ca mirosul neplacut si persistent se datoreaza glandelor peri-anale, numite de catre specialisti pur si simplu “glande”.

Bai dese si miros persistent

Daca observi ca animalul tau miroase urat si imediat dupa ce il speli, mirosul este emanat de glande, care trebuie vidate, adica golite in mod regulat.

In natura, glandele ii ajuta pe caini sa se cunoasca si sa se identifice dupa miros (atunci cand se intalnesc, cainii se miros sub coada), dar si sa verifice starea sexualitatii celuilalt individ. Continutul acestor glande se dreneaza atunci cand animalul isi face nevoile, insa uneori acest lucru nu se intampla si lichidul mirositor se acumuleaza.

Cand trebuie sa mergi la salon pentru a drena glandele perianale

Atunci cand cainele tau incepe sa se frece de podea ca si cum nu ar putea sa se tina pe picioarele din spate, trebuie sa mergi la salon pentru drenarea glandelor. Cainii se freaca astfel pentru a elibera presiunea cauzata de acumularea de lichid.

Un alt semn care iti indica faptul ca prietenul tau are nevoie de ajutor este examinarea sau curatarea excesiva a posteriorului.

Ce inseamna drenarea glandelor

Procedeul de drenare este simplu si se face manual, prin presarea glandelor si scoaterea lichidului. Insa nu trebuie sa incerci sa faci asta de unul singur, findca iti poti rani cainele, de aceea trebuie sa il duci la un specialist unde stilistul se va ocupa de acest procedeu. Daca iti faci griji pentru cum va rezista cainele, te poti linisti: nu are nevoie de anestezie, iar procedeul nu este foarte dureros – mai dureroasa este presiunea acumulata in aceste glande. Imediat ce lichidul va fi indepartat, mirosul neplacut va fi eliminat.

Daca observi ca animalul tau de companie da semne de iritare si incepe sa se comporte ciudat, mergi cat mai repede la veterinar sau la salon, pentru a evita neplacerile cauzate de murdarirea podelei si discomfortul evident cauzat de mirosul specific.